Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

woensdagavondwedstrijden

26 september 2018 @ 19:10 - 22:00

De RZV organiseert elk jaar de traditionele woensdagavondwedstrijden in de voor- en nazomer!

Data 2018

De wedstrijden zullen plaatsvinden op de woensdagavonden 2, 9, 16, 23 mei, 6, 13, 20 en 27 juni, 4 en 11 juli, 22, 29 augustus en 5, 12, 19 en 26 september. In de zomer schoolvakantie is er een zomerstop.

In de maand april willen we beginnen met trainingen voor de Laser en practice races om goed voorbereid aan de Woensdagavondwedstrijden te beginnen. Informatie hierover volgt.

Vanaf april zijn er op zondagmiddag vaak ook meerdere Lasers te vinden op de Kralingse Plas om te trainen.

 

Klassen

In principe kan in elke klasse deelgenomen worden. Voorlopig zijn de navolgende klassen actief: Laser, Olympiajol en SW-klasse. Bij meer dan vijf deelnemers per klasse kan overwogen worden de klasse apart te starten.

De Laser standaard, Laser radiaal en Laser 4.7 zullen in één veld starten. De finishvolgorde is (behoudens protesten) bepalend voor de uitslag. Na afloop van de gehele serie zal op basis van de behaalde punten een apart klassement voor deze drie disciplines opgemaakt worden.

Laserzeilers mogen per woensdagavond kiezen of ze met een standaardzeil, radiaalzeil of 4.7-zeil starten. In het standaard-, radiaal- en 4.7-zeil dient wel hetzelfde zeilnummer te staan. Het jacht dient zich in de klasse met het grootste zeil (standaard, radiaal) in te schrijven en zal in dat klassement opgenomen worden.

Ook de MaxFuns zullen weer in actie komen op de woensdag avonden. Indien er geïnteresseerde RZV-leden zijn die in een MaxFun willen zeilen op de woensdagavonden dan kunnen zij zich melden bij Nic Bol ( nbol@quantumsails.com) of Peter de Weerdt ( YdeWeerdt@outlook.com).

De Après Zeil

Na de wedstrijden is het weer napraten aan de bar. Desgewenst wordt een heerlijke maaltijd voorgeschoteld door onze maître Hennie Louw!

Klik hier voor de wedstrijdbepalingen
Klik hier voor de tarieven .

Ligplaats bij de RZV

Indien je van buiten de Kralingse Plas komt is er een mogelijkheid om je boot op het terrein van de RZV te laten staan tegen betaling. Dit alleen tijdens de periode van de woensdagavondwedstrijden en de boot dient meegenomen te worden in de zomer vakantie.

Tarieven

Klik  hier voor de tarieven.

Inschrijving

Schrijf je in!

Gegevens

Datum:
26 september 2018
Tijd:
19:10 - 22:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.rzv.nl/wedstrijdzeilen/algemeen/

Organisator

RZV
E-mail
info@rzv.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Rotterdamsche Zeilvereeniging (RZV)
Kralingse Plaslaan 113
Rotterdam, Zuid-Holland 3062 CD
+ Google Maps
Telefoon
+
Bekijk de site van Locatie