De RZV organiseert elk jaar de traditionele woensdagavondwedstrijden in de voor- en nazomer!

Data 2017

De wedstrijden zullen plaatsvinden op de woensdagavonden 3, 10, 17, 24 mei, 7, 14, 21 en 28 juni, 5 juli, 23 en 30 augustus 6, 13, 20 en 27 september 2017. In de zomer schoolvakantie is er een zomerstop.

In de maand april willen we beginnen met Lasertrainingen en practice races om goed voorbereid aan de Woensdagavondwedstrijden te beginnen.

Vanaf april zijn er op zondagmiddag vaak ook meerdere Lasers te vinden op de Kralingse Plas om te trainen.

 

De volgende data zijn gepland:

Er zijn op dit moment geen events gepland

Klassen

In principe kan in elke klasse deelgenomen worden. Voorlopig zijn de navolgende klassen actief: Laser en SW-klasse. Bij meer dan vijf deelnemers per klasse kan overwogen worden de klasse apart te starten.

De Laser standaard, Laser radiaal en Laser 4.7 zullen in één veld starten. De finishvolgorde is (behoudens protesten) bepalend voor de uitslag. Na afloop van de gehele serie zal op basis van de behaalde punten een apart klassement voor deze drie disciplines opgemaakt worden.

Laserzeilers mogen per woensdagavond kiezen of ze met een standaardzeil, radiaalzeil of 4.7-zeil starten. In het standaard-, radiaal- en 4.7-zeil dient wel hetzelfde zeilnummer te staan. Het jacht dient zich in de klasse met het grootste zeil (standaard, radiaal) in te schrijven en zal in dat klassement opgenomen worden.

Ook de MaxFuns zullen weer in actie komen op de woensdag avonden. Indien er geïnteresseerde RZV-leden zijn die in een MaxFun willen zeilen op de woensdagavonden dan kunnen zij zich melden bij Nic Bol (email hidden; JavaScript is required) of Peter de Weerdt (email hidden; JavaScript is required).

De Après Zeil

Als de bootjes weer netjes  opgeborgen zijn is er in ons gezellige clubhuis met Zicht op Zee gelegenheid tot napraten met een biertje. Desgewenst wordt een heerlijke maaltijd voorgeschoteld door onze maître Hennie Louw!

Klik hier voor de wedstrijdbepalingen
Klik hier voor de tarieven .

Ligplaats bij de RZV

Indien je van buiten de Kralingse Plas komt is er een mogelijkheid om je boot op het terrein van de RZV te laten staan tegen betaling. Dit alleen tijdens de periode van de woensdagavondwedstrijden en de boot dient meegenomen te worden in de zomer vakantie.

Tarieven

Klik  hier voor de tarieven.

Inschrijving

Schrijf je in!