Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Woensdagavondwedstrijden

Woensdagavondwedstrijden

1 mei 2019 @ 07:07 - 20:30

De RZV organiseert elk jaar de traditionele woensdagavondwedstrijden in de voor- en nazomer!

Data 2019

De wedstrijden zullen plaatsvinden op de woensdagavonden 1, 8, 15, 22 en 29 mei, 5, 12, 19 en 26 juni, 3,10 en 17 juli (24 juli reserve).

Na de zomerstop worden er op 28 augustus, 4, 11, 18 en 25 september sprintwedstrijden gevaren omdat de avonden dan snel korter worden.

In de maand april willen we op woensdagavond beginnen met trainingen en practice races om goed voorbereid aan de serie te beginnen.

Vanaf april zijn er op zondagmiddag vaak ook meerdere Lasers te vinden op de Kralingse Plas om te trainen.

 

Klassen

In principe kan in elke klasse deelgenomen worden. Voorlopig zijn de navolgende klassen actief: Laser en Olympiajol. Bij meer dan vijf deelnemers per klasse kan overwogen worden de klasse apart te starten.

De Laser standaard, Laser radiaal en Laser 4.7 zullen in één veld starten. De finishvolgorde is (behoudens protesten) bepalend voor de uitslag. Na afloop van de gehele serie zal op basis van de behaalde punten een apart klassement voor deze drie disciplines opgemaakt worden.

Laserzeilers mogen per woensdagavond kiezen of ze met een standaardzeil, radiaalzeil of 4.7-zeil starten. In het standaard-, radiaal- en 4.7-zeil dient wel hetzelfde zeilnummer te staan. Het jacht dient zich in de klasse met het grootste zeil (standaard, radiaal) in te schrijven en zal in dat klassement opgenomen worden.

De Après Zeil

Na de wedstrijden is het weer napraten aan de bar. Desgewenst wordt een heerlijke maaltijd voorgeschoteld door onze gastheer Niels van der Wende!

Klik hier voor de wedstrijdbepalingen
Klik hier voor de tarieven .

Ligplaats bij de RZV

Indien je van buiten de Kralingse Plas komt is er een mogelijkheid om je boot tijdens de wedstrijdseries op het terrein van de RZV te laten staan tegen betaling. Dit kan aangegeven worden bij de inschrijving. Het stallen geldt niet tijdens de zomerstop. Graag de boot direct na de laatste wedstrijd in het voorjaar en het najaar van het terrein verwijderen. Wij vragen u om de aanwijzingen van onze havenmeester op te volgen.

Tarieven

Klik  hier voor de tarieven.

Inschrijving

Schrijf je in!

Gegevens

Datum:
1 mei 2019
Tijd:
07:07 - 20:30
Serie:
Evenement Categorie:

Organisator

RZV
E-mail
info@rzv.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Rotterdamsche Zeilvereeniging (RZV)
Kralingse Plaslaan 113
Rotterdam, Zuid-Holland 3062 CD
+ Google Maps
Telefoon
+
Bekijk de site van Locatie