Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Winterlezing “Passie voor presteren”

25 maart 2018 @ 16:00 - 18:00

Op zondag 25 maart zal de vierde winterlezing gehouden worden door Hein Dijksterhuis. Het onderwerp is “Passie voor presteren”. Aanvang is 16.00 uur. 

In zijn boek Passie voor presteren, dat begin dit jaar verscheen, schetst Hein Dijksterhuis fascinerende parallellen tussen topsportprestaties en het besturen van bedrijven. Grondige analyses van samenwerking tussen coach en sporter leren dat er heel verschillende wegen naar Rome of Rio bestaan. Hoe maak je optimaal gebruik van de omstandigheden? Hoe stem je idealiter af op de complexe en continu veranderende wereld om je heen?

Hein raadpleegde voor zijn boek een excellent gezelschap van topsporters, coaches, maar ook bestuurders in zowel sport als bedrijfsleven. Een vracht aan ervaring passeert de revue. Bijzonder aantrekkelijk beschreven en prachtig geïllustreerd bovendien.

Hein is daarmee zelf een enorme inspirator geworden voor sporters en coaches die graag het uiterste uit zichzelf willen halen. Hij leert je op een bijzondere manier om te gaan met “wisselende omstandigheden”.  Ook schuwt hij niet in te gaan op zweverige begrippen als ‘flow’ en ‘presencing’. Het kost Hein geen moeite die begrippen begrijpelijk, concreet en, wat nog belangrijker is: toepasbaar en bruikbaar te maken!

Hein Dijksterhuis studeerde psychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en is tegenwoordig onder meer executive coach en consultant. In 1998 werd hij samen met Enno Kramer wereldkampioen in de Flying Dutchman. Tegenwoordig zeilt hij in de Star met zoon Jim als bemanning.

Serge Kats, die ook een belangrijke bijdrage aan het boek leverde en sinds 2013 manager topsport is bij het Watersportverbond,  zal Hein inleiden.

Na de lezing is er de mogelijkheid om een maaltijd te gebruiken. Voor deelname aan deze maaltijd wel graag vóór zaterdag 17 februari aanmelden bij Hennie Louw, via e-mail gastheer@rzv.nl of via mobiel telefoonnummer 06 589 64 943.

Gegevens

Datum:
25 maart 2018
Tijd:
16:00 - 18:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.rzv.nl/2018/03/07/winterlezing-passie-presteren/

Organisator

RZV
E-mail
info@rzv.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Rotterdamsche Zeilvereeniging (RZV)
Kralingse Plaslaan 113
Rotterdam, Zuid-Holland 3062 CD
+ Google Maps
Telefoon
+
Bekijk de site van Locatie