Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Winteractiviteit – Historisch intellectueel zelfredzaam zeemanschap – Dick Huges

10 maart @ 15:30 18:00

Als je elektronica uitvalt aan boord… dat is anno 2024 de nachtmerrie van vele schippers. Wat dan? Dick Huges deelt op 10 maart 2024 met ons wat hem overkwam onderweg naar Amerika en de back-up die hij toen op zee moest gebruiken. Het belooft een hoog ‘ah ja natuurlijk’-gehalte te worden want zijn oplossingen noemt hij ‘Keep It Simple, Safe’. Slimme technieken die prachtig genoeg vandaag de dag gewoon nog steeds werken.

In 15 minuten zelf je zeekaart maken als de plotter uitvalt, koershouden met stuurzeilen en nog meer geheimen van historisch intellectueel en praktisch zelfredzaam zeemanschap zijn te beluisteren op 10 maart 2024 om 16.00 uur. De inloop is om 15.30 uur. Voor deze lezing mag je als lid gasten meenemen. In verband met de catering stellen we het op prijs dat je per e-mail laat weten met hoeveel mensen je komt. Zó kunnen we je ook contacten als er iets verandert. Stuur je aanmelding, inclusief aantal aanwezigen, naar secretaris@rzv.nl.

Een aantal van het 7-tal verschillende boeken die Dick Huges erover schreef neemt hij mee naar Rotterdam, die zijn ter plekke aan te schaffen door liefhebbers.

Da data van de andere winteractiviteiten zijn: 28 januari (lezing van Henk Huizinga), 25 februari en 24 maart. Zet die alvast in de agenda!