Deze periode van sluiting en stilstand van de vereniging en horeca wordt constructief benut voor onderhoud en verbetering van de bovenzaal. Als we weer open kunnen, gaan we helemaal “in het nieuw” verder.

De huidige verplichte sluiting van de bovenzaal en horeca wordt gevoeld als een gemis, net als de andere activiteiten die noodgedwongen stil lagen. Gelukkig kunnen we weer wat zeil- en vaaractiviteiten hervatten!

Voor de bovenzaal benutten we deze stilstand om vooruitgang te boeken. De parketvloer heeft een extra goede onderhoudsbeurt gekregen waarbij de vloer ook nog eens echt goed kan uitdrogen. Beter voor het behoud ervan. Verder wordt versneld het resterende werk aan de kozijnen en wanden aan de straat- en openhaardzijde uitgevoerd. Alles staat al nieuw in de verf waarbij de kleurstellingen gelijk zijn gebleven maar wel met wat meer eigentijdse tinten.

RZV-lid Rick de Bruyn adviseerde hier weer bij vanuit zijn expertise in Horeca Inrichting & Styling. Studio De Bruyn is als verenigingssponsor onze vaste professionele partner voor dit soort projecten.

Als finishing touch krijgen de bar en de openhaardmantel een extra strakke lakafwerking. Als verrassende “aannemer / schilder” is hiervoor onze horeca gastheer Niels van der Wende actief! Onder letterlijk vakkundige coaching van zijn vader laat hij zien dat ook hij zich aan de omstandigheden kan aanpassen en pakt dit op. En zo kunnen wij hem als vereniging in deze tijden toch van enig werk voorzien.

Als sluitstuk worden in de maand mei de lage kastjes aan de openhaardzijde gerenoveerd met deurtjes en bladen die gelijk zijn aan de buffetkast bij de keuken. De firma Maaskant (Meubel & Interieurbouw) uit Ridderkerk voert dit uit. Zij hebben ook het meubel/interieurwerk verricht bij de keuken/barverbouwing. Dat geeft vertrouwen in de kwaliteit. Daarbij zijn ze zo vriendelijk ons als vereniging te sponsoren voor een deel van dit nieuwe werk. Je vindt ze op http://www.maaskant-interieurbouw.nl/.

Nu ook begin dit jaar het plafondproject is uitgevoerd is met deze laatste slag in enkele jaren tijd de gehele bovenverdieping gerenoveerd en onderhouden.

Marijn Romer