Een matchrace-evenement, maar dan midden in het centrum van Delft! De 15e editie van deze ‘Slag om Delft’, met de ‘Kolk’ als strijdtoneel, kende twee teams met RZV-leden. Uitgerekend die twee teams belandden in de spannende finale. 

Zaterdag begon het jaarlijkse evenement, georganiseerd door de Delftse Studenten Wedstrijdzeilvereniging Broach, met twee ‘round robins’ (halve competitie). Team OlDeColk, bestaande uit Coen de Vries (RZV), Olivier den Ouden (RZV) en Derk Hillige, en het team van Lizet de Vries (RZV + RSZV), Isabelle Zielinski (RZV + RSZV), Coen Leeman (RSZV) en Oscar Kortenhorst (RSZV), vochten zich die dag respectievelijk naar een 2e en 3e plaats. Met bizarre en willekeurig lijkende (maar soms best verklaarbare) lokale effecten waren het ingewikkelde, maar zeer spannende wedstrijden

Zondag werd gestart met de kwartfinales, die zowel team OlDeColk als team RSZV wisten te winnen, en volgden de halve finales. In deze halve finale lukte het het team van Lizet met een enorm goede prestatie om één van de beste matchrace-teams van Nederland – Team Dutch Wave – te verslaan en zo de finale van de Slag om Delft tot een familiestrijd te maken.

Die finale was een spannende: de eerste pot won Coen, in de tweede wedstrijd wist Lizet onder applaus van het publiek op een geweldige manier een 2-0 te voorkomen en won deze. De derde en laatste wedstrijd werd bepalend, en na een tot de finish spannende wedstrijd gewonnen door Coen, Olivier en Derk. Zij mogen zich het komende jaar de ‘Koning van de Kolk’ noemen!

Coen de Vries