Zondag 19 januari was het tijd voor het eerste ‘officiële’ potje zeilen van 2020 op de Braassem.

Zowel de winterwedstrijden (J/22 en SB) als de winterdivisie (MaxFun25) werden weg gestart in een mooi januari zonnetje. De RZV was dan ook sterk vertegenwoordigd in alle wedstrijdvelden.

Op de Braassem worden naast de winterwedstrijden ook de WinterDivisie georganiseerd. Dit zijn 8 korte wedstrijden in de MaxFun25 met jury op het water. De RZV is in de zwarte MaxFun een vaste inschrijving.

Na een winter vol klusactiviteiten (e.g., opknappen van de kiel, nieuwe bestikkering, nieuwe set zeilen) stonden Coen, Joris, Kim en Olivier te popelen om te zien hoe hard de boot zou gaan.

De dag begon met een rustig windje om lekker in te komen, en eindigde met een straffe wind waardoor er mooi geplaneerd kon worden. Het team (en de boot) hield mooi stand en werd verdienstelijk tweede!

In de SB20 vonden we Jan en Nanno samen met hun zeilvriend Paul Gast, die in de vier potten op die dag van de winterwedstrijden, ondanks dat ze de laatste wedstrijd niet hebben gevaren, een verdienstelijke vierde plek hebben weten te bemachtigen .

Het J/22-team van de RSZV met daarin de RZV’ers Lizet en Isabelle wisten in hun klasse een sterke serie neer te zetten en gingen er met de winst vandoor. 

Al met al een super dag! Dankzij het weer en de wedstrijd-organisatie  heeft iedereen kunnen genieten van een super dag op het water!

Benieuwd naar alle uitslagen? Klik hier om ze in te zien. 

Olivier en Coen