In het weekend van 19 en 20 oktober vond het Nederlands Club Kampioenschap Teamzeilen voor Verenigingen plaats op de Kralingse Plas

Het NCK Teamzeilen is een jaarlijks evenement waar zeilverenigingen tegen elkaar strijden om de titel Nederlands Club Kampioen Teamzeilen.

Er werd volgens het 2K-format gezeild: twee boten per team,vier boten aan de start. Het team dat als laatste over de finishlijn gaat verliest de wedstrijd.Een spannend spel waarbij techniek maar vooral ook strategie en tactiek van groot belang zijn!

Met twee teams vanuit de RZV vertegenwoordigden we onze vereniging in zowel de Maxfun25 als de RS-Feva. Het team in de Maxfun bestond uit Lizet, Niels, Olivier en William (boot 1) en Tim, Coen Christoffer en Kim (boot 2). In de RS-Feva  Abel en Emma (boot 1) en Arthur en Anaïs(boot 2) . 

Dit jaar werd het evenement vanuit onze buurvereniging de KZC georganiseerd.

Op zaterdag stond er een perfecte wind om mee te varen. We hebben toen een hoop wedstrijden kunnen varen. Met de vooruitzichten van de windvoorspelling van zondag heeft de wedstrijdleiding zo veel mogelijk races eruit willen krijgen. Uiteindelijk waren we na een mooie zeildag om 6 uur klaar en konden we gezellig gaan borrelen.

Toen we zondagochtend aankwamen op de Kralingse Plas was er helaas net zo weinig wind als er voorspeld was. Na een klein aantal uurtjes wachten werden de wedstrijden om 12.00 uur afgelast waarna de boten werden afgetuigd en de prijsuitreiking snel daarna werd gehouden.

Het team van de Maxfun is geëindigd op een mooie tweede plek. DMTRA heeft het kampioenschap gewonnen waar we erg spannende wedstrijden tegen hebben kunnen varen. Het team van de RSZV hebben we net achter ons kunnen houden en zij zijn geëindigd op een derde plek.

Het RS-Feva team heeft een mooie derde plek weten te bemachtigen.

Het was een erg goed georganiseerd evenement, zowel op het water als op de kant! Dank voor alle vrijwilligers die hier aan meegeholpen hebben.

Kim Bos