Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september werd op het IJsselmeer voor Medemblik de Open Dutch Sailing Championships verzeild.

De serie begon met weinig wind. Op onze baan konden alleen de Laser Standard en Finn klasse een wedstrijd uitvaren, de radiaal en 4.7 haalden helaas de tijdslimiet niet. Na onze eerste wedstrijd was het lang wachten op wind die jammer genoeg niet kwam.

Zaterdag was een prachtige zeildag met 15 knopen uit het zuidoosten met choppy golven. Maar het was niet gemakkelijk, de situatie op het water veranderde vaak en hoewel ik een goed beeld had van de situatie ging de eerste wedstrijd niet echt heel lekker maar kwam toch als eerste over de finishlijn. De tweede wedstrijd had ik goede snelheid en maakte ik een paar goede klappen. Ook de derde wedstrijd verliep volgens plan. Ik mocht dus tevreden zijn met de resultaten van deze tweede dag.

Zondag stonden nog drie wedstrijden op het programma, als doel had ik om de serie van alleen maar eerste plekken door te zetten. De wind die dag veranderde continu zowel van richting als sterkte waardoor je extra scherp moest zijn op wat er gebeurde en open zijn voor veranderingen. Het was inderdaad moeilijk en helaas lukte het mij niet om de eerste wedstrijd van die dag te winnen. Maar door de tweede wedstrijd weer een eerste plek te varen was het wel goed genoeg om de winst vóór de laatste wedstrijd zeker te stellen.

Ik kan terugkijken op een heerlijk zeilweekend en ben blij dat ik gewonnen heb zodat ik (volgens mijn vader) eindelijk thuis bij de “club van de blauwe wimpels hoor”.

Duko Bos