Op zaterdag 14 en zondag 15 september vonden de Open Monumentendagen 2019 plaats. Het landelijke thema dit jaar was “Plekken van Plezier”.

In Rotterdam deden bijna 80 monumenten mee en daarnaast waren er tientallen activiteiten te bezoeken.

Ons clubgebouw dat gebouwd is in 1937 in de stijl van het Nieuwe Bouwen naar ontwerp van architect W. van Tijen was onderdeel van het programma en stond open voor bezichtiging gedurende het gehele weekend.

Op zaterdag mochten we 31 en zondag 58 bezoekers ontvangen die door Jan Mani en Han de Goederen met de nodige informatie over het gebouw en de vereniging werden voorzien.

Jan had een zeer goed verhaal over de geschiedenis en de architectuur van het gebouw. Han vertelde enthousiast over de functie van de verbouwde benedenzaal en de reden van verbouwing daarvan.

Er bleek ook aardig wat belangstelling te zijn voor de zeilactiviteiten binnen de vereniging, met name de Jeugd Zeil Opleiding en de Volwassenen Instructie.

Al met al hebben wij dus zo’n 90 bezoekers over de vloer gehad die redelijk tot zeer enthousiast het pand weer hebben verlaten. Een prima promotie voor onze vereniging dus.

Veel dank aan iedereen die heeft geholpen om deze dagen tot stand te brengen!