Van 3 t/m 8 augustus vond de Sneekweek plaats. Vooraf in de deelnemerslijst naarstig gezocht naar andere RZV’ers maar kon, behalve mezelf, niemand vinden.

Dus nog meer druk op mijn schouders om de club waardig te vertegenwoordigen. Het werd tenslotte weer een ouderwetse Sneekweek met prachtig zeilweer en veel gezelligheid op het starteiland:

Lezingen van Pieter-Jan Postma, de auto van Max Verstappen, foiling mega cath’s, straatorkesten met veel blazers, Larken, OK-jollen en een groot slotfeest voor de zeilers als toetje.

Niets veranderd dus. Op het water vreselijk mijn best gedaan. Prachtige gevechten met iedere dag een andere winnaar. De laatste dag kon het nog gebeuren mits ik de race zou winnen. Ondanks de vele oefeningen op de Kralingse plas (en achter mijn bureau) met het ontwarren van de grootschoot, ging ik bij de eerste  boei ernstig in de fout. Knoopje.. Wel een nieuwe term geleerd: ‘Mainsheet management’.

Klik hier voor alle uitslagen.

Hero Mulder