Tijdens het Pinksterweekend vond de North Sea Regatta plaats in Scheveningen.

Ieder jaar is dit weer een mooi evenement, omdat op zee gevaren wordt met stroom en golven. Zeker met een beetje wind is dat een met een Maxfun 25 bijzonder gaaf! De RZV-maxfun werd dit weekend bemand voor Christopher Bol, Coen de Vries, Tijmen Beemster (coach van Team Rotterdam RS Feva) en Niels de Vries

Na het te water laten van de boot op vrijdagmiddag werden de wedstrijden voor zaterdag uitgesteld tot in de middag. Met wat extra stootwillen en lijnen werden de sportboten in de haven van Scheveningen vastgelegd, met de verwachting dat er zaterdag niet gevaren zou gaan worden. Zaterdagochtend werden inderdaad alle wedstrijden afgelast. Het schema voor zondag en maandag werd aangepast met een extra wedstrijd. 

Zondagochtend om 08.30 uur gooiden we los van de steiger om voldoende tijd te hebben om de nieuwe set zeilen te testen. Doordat de boot voor reparatie bij de werf was, hebben we de nieuwe set nog niet kunnen testen vooraf. Met niet al te veel wind en relatief veel golven (erfenis van de storm op zaterdag) was het lastig varen. Met de smalle kiel van de Maxfun is het zaak om constant snelheid te houden om te voorkomen dat je opzij glijdt. 

Met drie 5e plaatsen en twee 6e plaatsen stonden we overall 5e. Geen slecht resultaat, maar we konden beter. 

Na wat veranderingen aan de mast-settings op zondagmiddag hadden we maandag meer snelheid en hoogte. De boot liep beter en dat betaalde zich uit in betere wedstrijden! De geoefende teams 18+ en tt Yellow Rose konden we bijhouden en we finishten ook vóór hen in een aantal wedstrijden! De laatste wedstrijden trok de wind aan en dan weet je waarom je de NSR vaart: er staat voldoende wind en mooie golven om prachtig te planeren met onze nieuwe RZV-groene gennaker! Met perfecte controle over de boot pakten we goede snelheid in zowel de rakken upwind als downwind en sloten we de serie af met een 3e plaats in de laatste pot. 

Overall behielden we onze 5e plaats in het klassement en keerden we, na ontzouten en uithangen van de zeilen, moe maar voldaan terug naar Rotterdam.  

Niels de Vries

foto’s: NSR – Sander van der Borch