De Colin Archer Memorial Race is een zeezeilwedstrijd van Lauwersoog naar Larvik, Noorwegen. De afstand bedraagt 390 of 450 mijl en er wordt gevaren in de klassen Two Handed, IRC, ORC en SW.

De wedstrijd wordt sinds 1982 om het jaar gevaren. In 2018 startten er 65 schepen waaronder een echte Volvo Oceanracer, de VO60 Boudragon onder leiding van Hans Bouscholte. 

De CAMR is de ideale aanbrengwedstrijd voor een schitterende vakantie in de Oostzee; met wedstrijdbemanning heen en met het gezin lekker terug toeren!

Ook dit jaar waren er RZV-leden onder de deelnemers en wederom met een goed resultaat. Martine, Marcel en Ivo Polderman sleepten de overall overwinning binnen waarbij Ivo ook de Optimisten race won die na afloop van de race in het fjord bij Larvik werd gezeild. 

In de race kregen Peter de Weerdt met RZV-bemanning Laurens van Helsdingen pech. Tijdens het spinnakeren begaf bij een snelheid van 10 knopen de stuurkabel en moesten ze verder met de (inmiddels ook kromme) noodhelmstok. Maar ook zij zijn veilig in Larvik aangekomen.