In het weekend van 14 en 15 april werd op het IJsselmeer voor Medemblik de eerste eerste serie van de United4 Sailing gevaren.

De serie bestaat uit vier weekenden, twee in het voorjaar en twee in het najaar. Er zal op verschillende locaties gevaren worden. Aan het einde van de serie worden alle resultaten tot een eindklassement opgemaakt en dit jaar zal sponsor Windesign voor mooie prijzen voor de winnaars in dit totaal klassement zorgen.

De serie begon met een dag met een lichte bries en zijn er vier races gezeild. Zondagochtend was er veel mist, weinig wind en werd er lang uitstel op het water gegeven. Uiteindelijk heeft het comité toch nog race 5 en 6 eruit weten te halen.

Op zaterdag hebben alle leden van Team Rotterdam hun TR-jasjes mogen ontvangen. Dit gebeurde op feestelijke wijze tijdens de eerste serie United 4 Sailing op Kasteel Radboud.

 

 

 

 

 

 

Een aantal RZV-leden en leden van Team Rotterdam hebben mooie podiumplekken behaald. Kijk voor meer foto’s en de volledige uitslagen op de website van United 4 Sailing.

De volgende locaties en data van de United 4 zijn:
Workum 28 en 29 april
Medemblik 1 en 2 september
Workum 29 en 30 september