Elke zaterdagochtend komt er een klein legendarisch groepje RZV-leden na de wekelijkse hardlooptraining bij elkaar voor een heerlijke kop koffie in de bovenzaal bij Hennie.

Dit groepje is ongeveer 50 jaar geleden ontstaan toen John Happel (60 jaar lid) begon met hardlooptrainingen voor de toenmalige wedstrijdzeilers rondom de Kralingse Plas (in die tijd was er trouwens ook een zwemploeg!).

Alhoewel voor deze groep het wedstrijdzeilen zelf niet meer aan de orde is, gaat de looptraining tot op de dag van vandaag door. Een enkele keer mag ik op zaterdagochtend rond 9.30 uur  aansluiten.

De lopers komen dan net terug van hun rondje plas. Onder genot van een kop koffie worden de actualiteiten en soms de (sterke) verhalen van vroeger besproken. Het is er altijd ronduit gezellig. Dit groepje zoekt ook wat uitbreiding en verjonging.

Mocht u zin en tijd hebben om een rondje plas te lopen (iedereen in zijn eigen tempo) en daarna koffie te drinken of zoekt u alleen de gezelligheid, dan bent u zeker welkom. 

Er wordt met lopen gestart om 8.30 uur vanaf het clubgebouw, de koffie is rond 9.30 uur. 

Op woensdagavond wordt er overigens ook gelopen vanaf 19.00 uur vanaf het clubgebouw waarna genoten kan worden van de wekelijkse hap van Hennie. Deze groep lopers bestaat voornamelijk uit de “woensdagavondzeilers” maar staat natuurlijk open voor iedereen. 

Robert Lubbers