Van 21 tot en met 30 september 2017 vond ik Split, Kroatië het wereldkampioenschap Laser Master plaats.

Een evenement voor Laserzeilers vanaf 35 jaar verdeeld in de klassen Laser Standard Master (vanaf 35 jaar), Laser Standard Grandmaster (vanaf 55 jaar), Laser Standard Great Grand Master (vanaf 65 jaar).

Deze zelfde categorieën gelden ook voor de Laser Radial klasse. Daar is dan ook nog eens een klasse > 75 aan toegevoegd waarin maar liefst 17 zeilers aan deelnamen waarvan één vrouw!!

Het evenement stond in het teken van weinig wind waarbij de zeilers lang en veel moesten wachten. Hierdoor kon een aantal dagen niet worden gezeild. Uiteindelijk zijn er 7 wedstrijden gevaren.

Na een moeizame start is Wilmar Groenendijk in de Laser Radial Master in het tweede deel van de serie goed teruggekomen met een twee tweede plaatsen en een vijfde plaats waardoor hij totaal een mooie bronzen medaille wist te halen.

Martin van Olffen zeilde in de Laser Radial Grand Master. Hij wist eveneens een mooie serie met een stijgende lijn neer te zetten met als gevolg een zesde plaats in het algemeen klassement.

De week ervoor werden de wereldkampioenschappen Laser Standard op dezelfde locatie verzeild. Duko Bos wist daar onder zeer wisselende omstandigheden een fraaie 24ste plaats te behalen in een zeer sterk bezet veld van 150 deelnemers uit 55 landen. Met dit resultaat was hij “the best brookie” van het evenement, de best geplaatste zeiler die voor het eerst aan het wereldkampioenschap Laser meedoet. Lees hier het bericht van het Watersportverbond.

Bericht Watersportverbond

Uitslagen WK Laser Master 

 

Wilmar in actie tijdens WK