Zondag 3 september is de volwassenen instructie van start gegaan. Vier zondagen in september wordt er ’s middags gezeild met voornamelijk ouders van JZO-kinderen. Na het zeilen is er een gezamenlijke maaltijd in het clubhuis.

Elf deelnemers zijn bezig hun vaardigheden te oefenen en te verbeteren onder leiding van drie instructeurs. Het was een prachtige dag om te starten met zonnig weer en met windkracht 1 tot 2 Beaufort. De Kralingse Plas liet zich van zijn beste kant zien met grote windshifts zoals we ze kennen.

Er was veel herkenning van situaties die eerder alleen van de kinderen gehoord werd: “oh dit wordt dus bedoeld als je een achtje moet varen” en oh “dit is dus “puntje-puntje”.

De bewondering voor de kinderen die op dag 1 of 2 afgeduwd worden in een Optimist en het helemaal alleen moeten doen aan boord nam de hele middag toe.

Moe maar voldaan vertrok iedereen huiswaarts na het eten. Dat moet mooie verhalen opleveren thuis.