Met maar liefst 58 deelnemende boten uit 9 verschillende landen, heeft het wereldkampioenschap in de Flying Junior klasse dit jaar plaatsgevonden in het Sloveense Portoroz.

Het podium was dit jaar Nederlands gekleurd met als winnaars onze RZV-leden Rolf de Jong en Esther de Jong. Op de tweede plek zijn geëindigd Guido Sol met RZV-lid Hugo de Jong.

De week kenmerkte zich door warme temperaturen en een gematigde zeewind in de middag van rond de 6 knopen uit westelijke richtingen in de baai van Piran. Met maar liefst 12 gezeilde races heeft het wedstrijdcomité fantastisch werk geleverd en zijn uiteindelijk de favorieten en beste zeilers vooraan het eindklassement te vinden.

Waar op de eerste dag het klassement nog wat opgeschud was door foutjes van favorieten, werd gedurende de week duidelijk dat het een spannende strijd zou blijven tot het eind. Na 9 races stonden Rolf de Jong en Guido Sol nog maar 3 punten verwijderd van elkaar voor de plekken 1 en 2. Daarnaast vond een hevige strijd om de derde plek plaats. Het niveau lag hoog en pas na de finish van de laatste race werd duidelijk wie er het best en meest constant gevaren had.

Voor Rolf de Jong is het na het winnen van het Europees kampioenschap in 2016 in eigen land een dubbelslag door nu ook de titel wereldkampioen te behalen.

 

Bron: Nederlandse Flying Junior Organisatie