Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 juni werd voor de kust van Scheveningen de North Sea Regatta gehouden, het jaarlijkse hoogtepunt op de kalender van de Nederlandse wedstrijdzeiler.

Zo’n 350 boten gingen vier dagen lang de strijd met elkaar aan op voor de kust van Scheveningen. 
De Regatta werd geopend met de traditionele Vuurschepenrace. Deze tocht over 110 zeemijlen voert van Scheveningen naar Harwich. Op open zee gaan de deelnemers het gevecht aan met de elementen. Daarnaast de North Sea Race van 180 zeemijl terug naar Scheveningen en de baanraces voor de Scheveningse kust voor scherpe jachten en en de sports boats.

Voor de J22-zeilers was dit evenement extra belangrijk omdat er werd gezeild voor het Wereldkampioenschap. Het evenement startte daarom een dag eerder. De RZV boekte wederom successen met het behalen van het kampioenschap door Team Bol bestaande uit Nic en Christopher Bol, Niels de Vries en Tim de Weerdt.

Jan Bos wist met zijn oude zeilteam Hans Duetz en André Beijer een prachtige derde plaats te behalen. Redelijk kort voor het kampioenschap haalden zij de J22 uit de schuur en stelden een kort maar gedegen trainingsprogramma op (waaronder een aantal trainingen/voorbereidingen op de Kralingse Plas). Ondanks een tegenvaller in deze voorbereiding (gebroken been van Jan) kwamen zij tot dit super resultaat.

Onze studenten van de RSZV (Anne van der Beek, Bart Overgaauw, Daniëlle Veenhof en Lotte Brasser) zeilden naar een mooie 14e plaats direct gevolgd door Kim Bos met haar studententeam van HISTOS.

En natuurlijk zijn de super tweede plaatsen van Nanno Aukes met Paul Gast en Wouter v.d. Enden in de SB20-klasse en Martijn van Muijden in de Finn-klasse vermeldenswaard!!!!

De RZV is supertrots op deze wereldtitel van onze woensdagavondzeilers en daar moet natuurlijk na de eerstvolgende woensdagavondwedstrijd (7 juni) een toast op uitgebracht worden! Dus kom gerust langs om onze kampioenen te feliciteren!

Voor meer informatie, foto’s en uitslagen ga naar nsr.nl.