Wil je leren wedstrijdzeilen? Of wil je gewoon beter leren zeilen? Misschien wel de top halen?

In alledrie de gevallen ben je als jeugdzeiler bij de RZV aan het goede adres: wij organiseren samen met de andere Rotterdamse zeilverenigingen wedstrijdtrainingen en begeleiden de zeilers tijdens wedstrijden. Deze activiteiten vallen onder “Training & Begeleiding (T&B)”!

Voorjaarstraining

De gezamenlijke Rotterdamse zeilverenigingen organiseren een reeks wedstrijdtrainingen voor de zeilers die de Combi Rotterdam in de Optimist B of de Optimist C klasse willen gaan wedstrijdvaren.  Er wordt afwisselend getraind op de Bergseplas en op de Kralingse plas. De Optimisten kunnen in overleg bij de verschillende verenigingen worden ondergebracht.
De trainingen vinden in maart, april en mei op zondag plaats en begint om 10.00 uur en is rond 17.00 uur weer afgelopen. Net als bij de Jeugdzeilopleiding (JZO) is de lunch inbegrepen (als de training bij de RZV plaatsvindt).
Kijk voor data, kosten en meer informatie over de voorjaarstraining op de pagina “Voorjaarstraining“.

Najaarstraining

Ieder najaar wordt een serie van vijf wedstrijdtrainingen georganiseerd. Deze trainingsserie is qua opzet gelijk aan de voorjaarstraining.
Kijk voor data, kosten en meer informatie over de najaarstraining op de pagina “Najaarstraining“.

Combi-begeleiding

De RZV organiseert ook de Combi-begeleiding. Een coach en een volgboot begeleiden de zelers in de Optimist C klasse en de Optimist B (en eventueel A) klasse tijdens de Combi Rotterdam. De Combi-begeieiding wordt vanuit de verenigingen verzorgd en is gratis.

Overige wedstrijdbegeleiding

Bij voldoende animo gaat er ook een coach en een volgboot met RZV-zeilers mee naar andere wedstrijden. Zo hebben de afgelopen jaren een aantal jeugdzeilers de RZV vertegenwoordigd op de Dutch Youth Regatta (DYR) in Workum!

Wat is de rol van ouders?

De RZV is een vereniging die geen verplichte inzet van ouders kent. De kinderen krijgen begeleiding van een ervaren en hiervoor opgeleide trainer. Wel wordt hulp van ouders op prijs gesteld; bijvoorbeeld als walouder of ouders met vaarbewijs als hulp(ouder) voor de trainer of bij het vervoer van materiaal.

Locaties

Rotterdamsche Zeilvereeniging
Kralingse Plaslaan 113
3062 CD Rotterdam

W.S.V. Aegir
Prinsenmolenpad 4
3005 DA Rotterdam

Heb je nog vragen?

Stuur dan een mailtje naar email hidden; JavaScript is required