World Port Sail Team Rotterdam is een samenwerkingsverband van vijf Rotterdamse zeilverenigingen (RZV, KZ&RV De Maas, Aegir, KZC en WSVR), opgezet om enthousiaste jeugdzeilers te helpen hun ambities in het wedstrijdzeilen te realiseren.

Met een uitgebreid programma van trainingen in teamverband en individuele begeleiding tijdens (inter)nationale wedstrijden worden de geselecteerde zeilers van de deelnemende verenigingen opgeleid tot het niveau van de nationale jeugd- en kernploegen en belofteteams van de diverse jeugdklassen.

Deelname aan Team Rotterdam is op uitnodiging. Enthousiaste zeiltalenten van de deelnemende verenigingen met de ambitie voor plaatsing in nationale talent- en/of kernploegen worden door hun vereniging voorgedragen. Op dit moment bestaan er teams voor zeilers in de Optimist, Laser (4.7, Radiaal, Standaard) en RS-Feva.

Optimist

Team Rotterdam Optimisten (TRO) bestaat uit 15-20 zeilers tot 15 jaar onder leiding van hoofdtrainer Maarten Treuren. Naast de zeiltrainingen en -wedstrijden zijn er wekelijkse conditietrainingen, instructieavonden over o.a. wedstrijdreglementen, materiaaldagen, en lezingen over mentale voorbereiding en voeding. De doelstelling van het TRO is talentvolle Optimistzeilers naar het niveau te brengen voor plaatsing in de nationale jeugd -of kernploeg. Sinds de oprichting in 2012 is die doelstelling ruimschoots gehaald. In de OCN-kernploeg 2017 namen vier zeilers van Team Rotterdam deel:  Daan Boekholt, Suzanna Lap, Wilfried Zielinski, Oliver Jaquet.

Doelstelling:talentvolle Optimistzeilers opleiden tot niveau nationale Jeugd- en Kernploeg
Doelgroep:geselecteerde Optimist A-zeilers van deelnemende verenigingen
E-mail:email hidden; JavaScript is required
Coördinatie:Edith Bazuin 0653164456
Hans Ziemer 0616460030
Arthur Nagtegaal 0653360748
Hoofdtrainer:Maarten Treuren, 06 34568629
Logistiek: Arjen van der Veen 0653427871
Ron de Schepper 0615269973
Fysieke trainer:Rob Verploegh, 06 55944012

Laser

Het Laserteam is gestart in 2013. In dat jaar werd een intensief programma georganiseerd met gelegenheidstrainers met Olympische allure zoals Rutger van Schaardenburg, Pieter-Jan Postma en Serge Kats. Verschillende zeilers werden toen geselecteerd voor het Nationaal Beloften Team (NBT).
Nu de Laserklasse organisatie (LON) uitstekende programma’s voor ambitieuze 4.7- en radiaal-zeilers organiseert in Medemblik, richt het Laser Team Rotterdam zich meer op zeilers die de stap naar deze  landelijk LON-programma’s (zie ook www.laserklasse.nl) nog net te groot vinden of degenen die wegens bijvoorbeeld studieverplichtingen tijdelijk wat minder kunnen varen.
In 2015 gaan we weer (bijna) iedere zondag of woensdagavond varen op Kralingen of in Zeeland.

Doelstelling:jeugdzeilers motiveren om meer te varen en aansluiting te laten vinden met landelijke LON-programma's
Doelgroep:4,7-, Radiaal- en Standaard (ook masters mogen meetrainen)
E-mail:email hidden; JavaScript is required
Coördinatie:
Hoofdtrainer:Dirk-Jan Korpershoek, 06 20344868

 

RS-Feva

De RZV RS Feva zeilteams hebben zich in 2015 aansprekend geprofileerd. In de Nederlandse competitie werden Lizet en Jildou prachtig tweede. Selma en Sam en Stan en Arthur behaalden verdienstelijk respectievelijk de tiende en de dertiende plaats. Ook werd deelgenomen aan de wereldkampioenschappen in Travemunde. In de groep Goud werd door Lizet en Jildou een achttiende plaats behaald. In de groep Brons werden Selma en Sam en Stan en Arthur respectievelijk zevende en veertiende.

Voor het seizoen 2016 zijn Lizet en Jildou geselecteerd voor het NFT, het Nationale Feva Team, onder auspiciën van de RS Feva Klasse-Organisatie Nederland, dat bestaat uit vijf zeilteams.

De RS Feva verenigingstrainingen worden in het seizoen 2016 georganiseerd samen met de R&Z Gouda. Aan regionale en landelijke trainingen en wedstrijden wordt samen met de  RS Feva zeilteams van de KR&ZV De Maas deelgenomen als WPS RS Feva Team Rotterdam.

Doelstelling:Top 5 NK, top 15 EK, top 25 WK, deelnemen nationale- & internationale wedstrijden
Doelgroep:ambitieuze RS-Feva-zeilers
E-mail:email hidden; JavaScript is required
Coördinatie:Fred Jansen
Hoofdtrainer:Tijmen Beemster

Sponsoren van het Laser Team Rotterdam zijn:
BDO, Accountants & (Belasting) Adviseurs
TMS, Technical & Maritime Services
Kolpa Architecten

Bekijk ook de facebook-pagina van WPS Team Rotterdam Optimist en de facebook-pagina van WPS Team Rotterdam Laser

Laser_Team_Rotterdam