Hanneke Klug, Vertrouwenscontactpersoon RZV

Het bestuur en leden van de RZV, willen dat de RZV een vereniging is waar iedereen zich veilig kan voelen.
Bij de RZV gaat het natuurlijk om het zeilen, maar minstens zo belangrijk zijn de sfeer, de gezelligheid en de vriendschappen die er ontstaan. Voor je het weet breng je er heel wat uurtjes door.
Dat is een goede zaak.

Maar, waar veel mensen samen zijn, kunnen ook wel eens zaken voorvallen die minder prettig zijn. Zo zijn er soms meningsverschillen, ruzies zelfs, die meestal door de betrokkenen zelf worden opgelost. Daarbij kunnen anderen (trainers, teamleden, enz.) helpen.
Echter, er zijn ook situaties denkbaar die verder gaan dan dat. Situaties waarbij sprake is van grensoverschrijdend gedrag, bewust of onbewust:
Gaat iemand te ver met grappen of opmerkingen over sekse, je geloof of huidskleur, zit iemand aan je terwijl je dat niet wilt, wordt er lelijk over je gesproken op de groepsapp? Neem dan contact op met mij, Hanneke Klug, vertrouwenscontactpersoon van de RZV. We kunnen dan samen kijken hoe we er voor kunnen zorgen dat het stopt en je je weer prettig kan voelen bij de RZV.

Dus, mocht jij, u als ouder of uw kind bij RZV activiteiten onverhoopt te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag, neem gerust contact met mij op via e-mail: email hidden; JavaScript is required en/of telefoonnummer 06 83054434.