De Rotterdamsche Zeilvereeniging richt zich op de (zeil)watersport: recreatief zeilen, wedstrijdzeilen en zeilopleidingen en dat alles in combinatie met een plezierig verenigingsleven. De sociëteit biedt de ruimte en horecafaciliteiten daarvoor.

Algemeen

De sociëteit is er op ingericht om al die groepen, van jong tot oud, de voorzieningen te bieden waar zij behoefte aan hebben.

De inrichting van de bovenzaal is daar op afgestemd. Een bar waar je ook in zeilkleding aan kunt schuiven, een kinderhoekje voor als je ouders even bezig zijn, een open haard om bij te zitten met een glas wijn, televisie en beamer om de America’s Cup, Volvo Ocean Race te volgen, prettige tafels om gezellig aan te eten met kleine of grotere groepen. In een sfeer-mix van watersport en sociëteitsgevoel.

Om ook buiten prettig te vertoeven is er aan de zaal een veranda met prachtig uitzicht over de Kralingse Plas. Om de wedstrijden te volgen, je kind in de training te zien vorderen of gewoon om lekker wat te drinken met vrienden met dat fantastische uitzicht als ambiance. Beneden is nog een buitenterras voor wie midden tussen de bootjes en de activiteiten in de haven in de zon wil zitten.

Er zijn vaste avonden zoals je kunt zien onder “openingstijden”. Introducés zijn van harte welkom als ze door leden uitgenodigd worden om te komen genieten van wat de RZV te bieden heeft.

Eten op de RZV

Woensdagavond is clubavond en iedereen is welkom om mee te komen eten! Leden zijn ook vrij om vrienden/familie uit te nodigen om mee te eten. Enkele punten om kennis van te nemen:

  • Maaltijden bestaan uit een vers bereid dagmenu met een hoofdgerecht en nagerecht, soms ook een vooraf of soep. Er zit meestal geen keuze in maar er wordt rekening gehouden met speciale dieetwensen, allergieën enzovoorts.
  • Standaard wordt het eten om 19.45 en 20.30 uur geserveerd (vroeger kan, maar maak die behoefte  vooraf telefonisch bekend a.u.b.)
  • Voor personen die niet regelmatig komen is het wenselijk dat u even laten weten dat wij ook daarmee rekening kunnen houden.

Tijdens de weekenden hebben wij uitgebreide snacks beschikbaar en soms ook een dagmenu. Er is ook de mogelijkheid om zaterdag of zondag uitgebreid te eten met een groep vrienden of familie. Hiervoor dient u wel voor  vrijdag met Niels contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

Lunchen op de RZV

Vanaf zaterdag 14 maart is de keuken ieder weekend open voor lunch! 

Komt u ook gezellig lunchen? Reserveren kan via email hidden; JavaScript is required of via 06 133 84 180. Natuurlijk is lunchen zonder reserveren ook mogelijk! 

De keuken is open voor lunch op zaterdagen tussen: 11.00 – 14:.00 uur en op zondagen tussen 12.00 – 14.00 uur.

Drinken op de RZV

Als sportvereniging zijn wij beperkt tot het schenken van zwak- en niet- alcoholische dranken. Hierin voelt onze gastheer zich niet beperkt! Met een ruim aanbod aan speciaal bieren (suggesties zijn altijd welkom!), lekkere huiswijnen en wisselende dagwijnen is het alcoholische drankaanbod goed verzorgd. Op de tap staat momenteel Jupiler bier.

Tapas avonden

Iedere tweede vrijdagavond van de maand (december, januari en de zomervakantie uitgesloten!) houden wij een tapas avond. Deze avonden zijn in het leven geroepen om een brug te vormen tussen alle leden van de vereniging ongeacht interesse of leeftijd. Vijf gangen tapas met een passend wijnarrangement vormt een gezellige achtergrond voor iedereen om zijn/haar eigen invulling aan de avond te geven.

Deze avonden zijn niet beperkt tot alleen maar leden, iedereen is welkom! Het is dus ook een ideale gelegenheid om vrienden, familie en bekenden te laten kennismaken met de RZV.

Privé-evenementen en feesten

Voor evenementen zijn de faciliteiten van de RZV te boeken door leden en niet-leden. Dat kan voor watersport gerelateerde activiteiten zijn die wij kunnen helpen organiseren. Maar ook kunnen wij 12 maal per jaar deze bijzondere locatie beschikbaar stellen voor een huwelijk, bedrijfsfeest en dergelijke evenementen.

Voor meer informatie hierover en overleg bent u van harte welkom om contact op te nemen met de email hidden; JavaScript is required.