De Rotterdamsche Zeilvereeniging (RZV) is opgericht op 22 november 1912. De vereniging ligt aan een unieke locatie aan de Kralingse Plaslaan midden in de stad en telt ruim 400 leden, waarvan een aantal al meer dan 50 jaar lid zijn.

Het clubgebouw is een rijksmonument uit 1935 en ontworpen door de bekende architect ir. W. van Tijen met een schitterend uitzicht over de plas.

De vereniging is een zeilvereniging en stelt als doel de (wedstrijd)zeilsport te stimuleren voor zowel de jeugd als voor volwassenen. Voor de jeugd worden in het voor- en najaar zeillessen georganiseerd (Jeugd Zeil Opleiding (JZO)) en in de zomervakantie een JZO-week waarbij de kinderen van ’s morgens 9.00 uur tot ’s middags 17.30 uur op en rond het water bezig zijn. Ook voor volwassenen wordt er zeilinstructie gegeven (Volwasseninstructie (VI)). Voor de beginnende wedstrijdzeilers worden trainingen in het voorjaar en najaar georganiseerd en sinds een aantal jaren is ook een groep gevorderde wedstrijdzeilers actief in Team Rotterdam.

De plas is een uitstekende plek om het zeilen onder de knie te krijgen en heeft in het verleden veel nationale, internationale en Olympische kampioenen voortgebracht.

In de zomermaanden worden de Woensdagavondwedstrijden georganiseerd waaraan alle klassen kunnen deelnemen. Afgelopen zomer kwamen iedere woensdag zo’n 30 Lasers aan de start. Deze wedstrijden vallen tegelijk met de clubavond. Veel leden ontmoeten elkaar na een wedstrijd zeilen of “rondje plas” (hardlopen) waarna genoten wordt van een drankje en een hapje. En natuurlijk organiseert de RZV ieder jaar de beroemde Boterletterwedstrijden, altijd het weekend voor Sinterklaas.

Naast opleiding en training is de RZV ook zeer betrokken bij het organiseren van wedstrijden. Al jaren heeft de vereniging een eigen baan tijdens de Medemblik Regatta en ook de vele nationale en internationale wedstrijden staan onder leiding van vele vrijwilligers.

De vereniging is prima geschikt om na het werk of in het weekend dicht bij huis een rondje te zeilen. De haven heeft faciliteiten voor zowel ligplaatsen in het water als ligplaatsen op de wal. Daarnaast is er de mogelijkheid om een Polyvalk of sup board te lenen. Een nieuwe kraan geeft de mogelijkheid om de schepen in de winter op de wal te stallen.

Heeft u vragen en kunt u de nodige informatie niet vinden op deze website, stuur dan een email naar email hidden; JavaScript is required.

Word lid!
Bekijk de pagina over het lidmaatschap en vul het aanmeldingsformulier in.