Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing “Vrouwen kunnen niet zeilen” door Wieke van Oordt

2 februari 2020 @ 16:00 - 18:00

“Natuurlijk kunnen vrouwen zeilen, maar waarom doen ze het dan niet?

Of nou ja, in ieder geval minder dan mannen.

Toen Wieke van Oordt een paar jaar geleden ging zeilen viel het haar op dat ze minder vrouwen dan mannen op boten zag. Ze sneed het onderwerp op elke boot waar ze kwam aan en verzamelde reacties. In haar boek ‘Vrouwen kunnen niet zeilen’ over haar debuut in de zeilwereld komen onder andere uitspraken over dit onderwerp aan de orde.

Wieke is opstapper. Ze schrijft er een column over in Zeilen magazine: ‘Van Oordt aan boord’. Elke maand stapt ze op bij een zeilboot en schrijft een verhaal over wat ze daar meemaakt.

Afgelopen zomer maakte ze een liftbordje, ‘Schipper mag ik overvaren’, pakte de trein naar Maastricht, ging naar de Maas en liftte in zo’n zes weken het land door. Ze kwam in 42 dagen en 68 boten in alle 12 provincies. 

Over deze bootliftreis schreef ze een serie verhalen in NRC Handelsblad. En dit jaar komt het boek over de reis uit, ‘Steigerjunkie’. Wieke logde in die zes weken allerlei gegevens. Welke boten, havens, bruggen, sluizen, maar ook hoeveel vrouwelijke schippers ze onderweg tegenkwam.

Op zondag 2 februari vertelt Wieke over haar ervaringen als opstapper en ze leest voor uit haar werk. Ze gaat graag in discussie over de vraag hoe het komt dat vrouwen anno 2020 nog in de minderheid zijn op de boot.

 Aanvang: 16.00 uur
Locatie: RZV

Gegevens

Datum:
2 februari 2020
Tijd:
16:00 - 18:00
Evenement Categorie:

Organisator

RZV
Telefoon:
+31640753608
E-mail:
info@rzv.nl
Website:
www.rzv.nl

Locatie

Rotterdamsche Zeilvereeniging (RZV)
Kralingse Plaslaan 113
Rotterdam, Zuid-Holland 3062 CD Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31640753608
Website:
http://www.rzv.nl