Op 26 september werden de laatste twee wedstrijden gevaren in de vorm van korte up-down banen.

Dat het comité ervoor gekozen heeft om het programma van de laatste drie woensdagavonden om te zetten in short courses was een prima beslissing. Ondanks de twee korte wedstrijden die op de laatste avond gevaren konden worden kwamen de zeilers toch nog met schemering op de kant.

Na in totaal 32 wedstrijden gevaren te hebben konden de prachtige prijzen (ontworpen door Coen de Vries!) verdeeld worden. Tot op de laatste race was het spannend wie er met de eerste plaats vandoor zou gaan. Uiteindelijk was het Wilmar die de strijd met Christopher heeft gewonnen. Als derde en vierde eindigden respectievelijk Nic Bol en Steyn Hendrik Schiltkamp.

In de Olympiajollen ging de prijs naar Michiel Eijsink. Voor de Laser 4.7 waren dit jaar geen prijzen beschikbaar omdat het aantal deelnemers op de verschillende avonden zeer wisselend was. maar Ghislaine van Empel is bovenaan in het klassement geëindigd. Hopelijk zullen de 4.7-zeilers volgend jaar weer mee gaan doen.

Alle comité-leden werden onder luid applaus door Nic bedankt voor hun tomeloze inzet en de professionele aanpak, zowel op het water als het logistieke gedeelte. Via een groeps-app waren er iedere woensdag voldoende vrijwilligers om te helpen.

Als we deze zomer evalueren mogen we trots zijn op onze Woensdagavondwedstrijden. Ze zijn volgens Nic “wereldbekend” en we mogen spreken van een goede opkomst met zeilers die de wedstrijden fanatiek benaderen maar ook als ontspanning zien. Na een felle strijd op het water werd er iedere avond genoten van een gezamenlijke maaltijd.

Wanneer het weer het toelaat zullen er zeker nog in het najaar op zondag een aantal Lasers komen varen ter voorbereiding op de Boterletterwedstrijden. De bedoeling is dat er misschien nog een aantal trainingen georganiseerd zullen worden. Dus houd goed de website in de gaten! In ieder geval werd er geopperd om volgende week vanaf 18.30 uur weer het water op te gaan om een rondje te zeilen. 

Een verzoek van de havencommissaris is om alle Lasers die GEEN vaste ligplaats hebben op het RZV-terrein zo spoedig mogelijk op te halen.

Klik hier voor het eindklassement.