De eerste schooldagen zitten er weer op, de campings zijn opgeruimd maar de fantastische JZO-weken 2018 zullen we niet snel vergeten! Het weer deze zomer had niet beter gekund! Zon en wind; oftewel perfect zeilweer!

Dit jaar werd de RZV omgetoverd tot een camping met tenten, medewerkers en een echte campingbaas, maar of we daar nou zo blij mee moesten zijn… Campingbazen Coen en Niels konden niet zo goed overweg met de barbecue en al snel waren de hamburgers verbrand omdat er brand was. Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse om dit brandje te blussen, maar toch moest de burgemeester de camping sluiten. Dat was geen goed begin van de week… of toch wel? We mochten een kijkje nemen in de brandweerauto en zelfs even de brandweerslang uitproberen!!

Na deze ochtend vol rep en roer hebben we de rest van de week leren zeilen, spellen gespeeld en vooral veel punten verdiend om een eigen camping op te bouwen.

Op de bonte avond kwamen we voor nog een probleempje te staan. Wie is nou wie? Dat is lastig te zien als iedereen ‘undercover’ is. We hebben de hele avond gedanst en gezongen en het werd een prachtig feestje!!

Nog moe van de bonte avond was het vrijdag tijd voor het eindspel. De laatste kans om punten te verdienen en sterren te zoeken voor de camping. Alle teams hebben enorm hun best gedaan en superveel sterren gevonden binnen de tijd.

Uiteindelijk is er in beide weken een mooie nieuwe camping geopend door het winnende team!

We kijken al uit naar het jubileum volgend jaar: 10 jaar JZO-week! Tot ziens op het water.

Voor foto’s van JZO-week 1 en 2, kijk op https://www.rzv.nl/leren-zeilen/jeugdzeilopleiding-jzo/foto-video/

Lizet en Sofie