Van 1 tot en met 5 september werd voor de kust van Cherbourg (Frankrijk) het FISU World University Sailing Championship gezeild. Nederland heeft bij de dames een zilveren medaille behaald. Het mannenteam eindigde als vijfde in het open klassement. 

Het damesteam gevormd door RZV-lid Kim Bos (Utrecht) , Arianne van de Loosdrecht (Delft)  Laura van Veen (Delft), Rosalin Kuiper (Leiden) en Yldau van der Ende (Groningen) kijken trots terug. Het team had vanwege weinig voorbereiding weinig verwachtingen. Maar alles viel erg goed samen, zowel zeiltechnisch als qua persoonlijkheden. Dit resulteerde in een zilveren medaille bij de vrouwen en een elfde plek in het open klassement. 

Het evenement was heel professioneel georganiseerd, voor alles werd gezorgd, van ontbijt, lunch en een driegangen diner tot aan de boten toe. Ook de wedstrijdorganisatie was zeer professioneel. Er werd gevaren in J80’s, de boten werden in twee fleets verdeeld die of ’s morgens of ’s middags zeilden. Er werden veel spannende short courses gevaren, waarbij het comité het tempo er goed in had.

“Het was een geweldige week waarbij we echt in de watten werden gelegd en waarvan we echt heel erg van hebben genoten”, alsdus Kim. 

Het mannenteam, volledig gevormd door zeilers van Team Dutch Wave en (voormalig) Team Heiner Talents, gaat naar huis met een 5de plek in een veld van 19 deelnemers.