Team Brunel met RZV-er Carlo Huisman aan boord heeft de negende etappe van de Volvo Ocean Race gewonnen. AkzoNobel, de andere Nederlandse boot, eindigde als tweede.

De etappe voerde van Newport (VS) naar Cardiff in Wales. Team Brunel en AkzoNobel legden elkaar het vuur na aan de schenen. Een paar uur voor de finish leidde AkzoNobel nog, maar in het Kanaal van Bristol nam Team Brunel de leiding over. Na ruim acht dagen varen was het verschil uiteindelijk maar vier minuten en vijf seconden.

In het algemeen klassement is Dongfeng de nieuwe leider. Dongfeng eindigde in Cardiff als derde. Team Brunel blijft derde in het klassement, maar door de etappezege is het verschil met de koploper nog maar drie punten.

Op 10 juni is de start van Leg 10 die naar Gothenburg gaat. Eind juni eindigt de laatste etappe in Scheveningen. De verwachte tijd van aankomst is 24 juni.

Acht dagen lang staat de haven van Scheveningen in het teken van zeilen en watersport. Er zijn tal van watersportactiviteiten en wedstrijden en er is volop entertainment. Bekijk op de website volvooceanracedenhaag.nl het gehele programma.

De race volgen kan via https://www.volvooceanrace.com/en/home.html.

Klik hier voor het interview met Carlo in april net na de 7e etappe van Auckland naar Iajaí.