Zoals ieder jaar worden de Open Nederlandse Kampioenschappen Laser Masters gehouden in het Hemelvaartweekend. Dit jaar werd  er hard gestreden op de Braassemermeer. 

De Braassem op z’n moeilijkst…
De serie werd op donderdag gestart met windkracht 4 maar met flinke uitschieters tot wel 20+ knopen.  Het leek wel de Kralingse Plas!! De meeste zeilers hadden dit seizoen nog niet veel getraind en dat was ook te zien aan de hoeveelheid boten die omsloegen.

Toch werden er twee prachtige wedstrijden gevaren die dag waarna iedereen voldaan zich kon vermaken in het clubgebouw tijdens de Happy Hour.

Vrijdag stond in het teken van wachten op het moment dat er gestart kon worden. Weinig wind en bovendien met zoveel draaiingen zodat het voor het comité moeilijk was om iedereen tegelijk en niet te vroeg over de startlijn te krijgen. Uiteindelijk werd er maar één wedstrijd gevaren.

Zaterdag openbaarde zich als de mooiste dag. Volop zon en een redelijk constante wind zorgden ervoor dat er vier fraaie wedstrijden afgewerkt konden worden, waarna een buitengewoon gezellig buffet volgde voor de zeilers en het comité.

Zondag begon bewolkt en met goede wind. Twee wedstrijden op het programma. Helaas was het voor de Radials tussen de wedstrijden door lang wachten omdat de Standards aan het eind van het eerste rak afgebroken werden en opnieuw moesten starten. 

De RZV was ook vertegenwoordigd. Rob en Jan zeilden in de Standard, Henny en Wilmar in de Radial. En niet zonder succes! Henny eindigde als derde in het damesklassement en Wilmar werd kampioen!

Een leuk evenement, juist omdat je oude bekenden weer in de boot ziet. Fanatiek op het water maar aan de kant staat gezelligheid voorop. Een aanrader voor onze woensdagavondzeilers. Volgend jaar wordt het evenement hoogstwaarschijnlijk op het IJsselmeer voor Hoorn gehouden. 

Van dit evenement zijn meer dan 700 (!), foto’s gemaakt. Kijk hiervoor en voor de verdere uitslagen op de website lasermasters.nl.