World Port Sail Team Rotterdam is een samenwerkingsverband van vijf Rotterdamse zeilverenigingen (RZV, KZ&RV De Maas, Aegir, KZC en WSVR), opgezet om enthousiaste jeugdzeilers te helpen hun ambities in het wedstrijdzeilen te realiseren.

Met een uitgebreid programma van trainingen in teamverband en individuele begeleiding tijdens (inter)nationale wedstrijden worden de geselecteerde zeilers van de deelnemende verenigingen opgeleid tot het niveau van de nationale jeugd- en kernploegen en belofteteams van de diverse jeugdklassen.

Deelname aan Team Rotterdam is op uitnodiging. Enthousiaste zeiltalenten van de deelnemende verenigingen met de ambitie voor plaatsing in nationale talent- en/of kernploegen worden door hun vereniging voorgedragen. Op dit moment bestaan er teams voor zeilers in de Optimist, Laser (4.7, Radiaal, Standaard) en RS-Feva.

Op 18 februari werd de kick off van het nieuwe seizoen WPS Team Rotterdam een feit. Voorafgaand een gezellige brunch, oud-zeilers werden uitgezwaaid en nieuwe zeilers verwelkomd.

Er werd een heldere presentatie gegeven van de verwachtingen en ambities voor het komende jaar met als eerste op de agenda; de trainingsclinic in Bandol, Zuid-Frankrijk. De zeilers reizen volgende week af.

Vanuit de RZV nemen op dit moment Stijn van der Valk, Nikki Ziemer, Donna Tinke Huijsman, Tigo Ledeboer en Leonoor van Dijk deel in Team Rotterdam Optimist en Finn Kribbe in de Laser 4.7.