Op zondag 28 januari zal de derde winterlezing verzorgd worden door Wytse Bouma en Jaap Barendregt.

Zij zullen een verhaal houden waarbij foto’s en videobeelden worden getoond van de zeilwedstrijd TWOSTAR en de reddingsoperatie van het Canadese Joint Rescue Coördination Center.

Wytse nam met co-schipper Jaap deel aan de TWOSTAR 2017. Een langebaan zeezeilwedstrijd van het Engelse Plymouth naar Newport Rhode Island USA. 

In de nacht van 8 op 9 juni, midden op de Atlantische oceaan, werden de deelnemers aan deze wedstrijd overvallen door een storm. Acht schepen kwamen in grote moeilijkheden. Vier zeiljachten zonken, zes zeilers werden gered door helicopters en schepen.

Aanvang 16.00 uur, locatie RZV. Na de lezing is er de mogelijkheid om een maaltijd te gebruiken. Onze fantastische gediplomeerde Zuid-Afrikaanse kok zal een heerlijke Zuid-Afrikaanse bobotischotel serveren voor een bedrag van € 10.00. Voor deelname aan deze maaltijd wel graag vóór zaterdag 27 januari aanmelden bij Hennie Louw, via e-mail email hidden; JavaScript is required of via mobiel telefoonnummer 06 589 64 943.

  

Voorlopig programma winterlezingen:

Op 18 februari 2018 zal Erik Frölke c.s. een verhaal houden over reanimatie en AED-gebruik. De onderwerpen van 25 maart en 29 april zullen nog volgen.