De najaarstraining vond dit jaar plaats in samenwerking met watersportvereniging Aegir en de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging “De Maas”, wat een succes was!

Er werd getraind op verschillende locaties, namelijk op de Bergse Voorplas en op de Kralingse Plas. Helaas kon de grootwatertraining niet doorgaan in verband met de weersomstandigheden. Maar deze zal in het voorjaar zeker opnieuw gepland worden.

Tijdens de najaarstraining werd specifiek getraind op het wedstrijdzeilen. Er werd onder andere gewerkt aan de roll tack, het starten en het voor de windse rak.

De samenwerking met de verschillende verenigingen verliep soepel. Er kon gebruik gemaakt worden van elkaars faciliteiten, volgboten en instructeurs. Ook voor de instructeurs pakte dit positief uit om zo ook weer van elkaar te leren.

Traditiegetrouw werden er bij de laatste training de wildcards uitgereikt. De wildcards werden in ontvangst genomen door Quincy van ’t Hoff (De Maas), Ian Lau (RZV), Wisse Maas (Aegir), Arjen van der Veen (Aegir), Friso Vrind (De Maas), Rolph Walraven (De Maas). Deze zeilers mochten meedoen aan de Boterletter wedstrijden.

Emma Dieleman, zeilcommissaris Opleidingen