Vanaf november zullen weer iedere maand op zondagmiddag sprekers worden uitgenodigd met diverse onderwerpen.

Programma:

Op 26 november High performance zeilen in de Laser door Duko Bos en Niels Broekhuizen

Om 16.00 uur zullen Duko Bos en Niels Broekhuizen,  beiden lid van het Team Delta Lloyd Talentplan van het Watersportverbond voor alle belangstellenden hun verhaal houden over het wedstrijdzeilen in de Laser op hoog niveau. Uitleg over voorbereiding, conditietraining, voeding, materiaal en trim komen aan de orde. Natuurlijk zal video- en fotomateriaal niet ontbreken. 

Voorafgaand aan deze presentatie zal de laatste “Mastertraining” voor Laserzeilers door hen worden verzorgd. De training begint deze keer om 12.30 uur met een voorbespreking. Van 13.00 – 15.15 uur worden tips en trucs op het water gegeven waarna er een korte nabespreking zal zijn. Deze training staat open voor alle Laserzeilers. Opgeven via iemail hidden; JavaScript is required.

   

Op 17 december zal Sandré Caron je alles vertellen over Formule 1 racen op het ijs. Een DN-ijszeiler met toebehoren worden op de RZV getoond. Sensationele foto- en videobeelden horen daar natuurlijk ook bij. Aanvang 16.00 uur.

Op 28 januari 2018 zullen Wytse Bouma en Jaap Barendregt en lezing verzorgen waarbij foto’s en videobeelden worden getoond van de zeilwedstrijd TWOSTAR en de reddingsoperatie van het Canadese Joint Rescue Coördination Center.

Wytse nam met co-schipper Jaap deel aan de TWOSTAR 2017. Een langebaan zeezeilwedstrijd van het Engelse Plymouth naar Newport Rhode Island USA. 

In de nacht van 8 op 9 juni, midden op de Atlantische oceaan, werden de deelnemers aan deze wedstrijd overvallen door een storm. Acht schepen kwamen in grote moeilijkheden. Vier zeiljachten zonken, zes zeilers werden gered door helicopters en schepen.

Aanvang: 16.00 uur

  

Op 18 februari 2018 zal Erik Frölke c.s. een verhaal houden over reanimatie en AED-gebruik. De onderwerpen van 25 maart en 29 april zullen nog volgen.

Na afloop is het mogelijk om een maaltijd (daghap voor € 10,00) te nuttigen. Hiervoor wel graag aanmelden bij email hidden; JavaScript is required (06 589 64 943).