Op maandag 6 november 2017 wordt in het Zuiderstrandtheater te Scheveningen de Conny van Rietschoten Trofee uitgereikt tijdens het Zeiler van het Jaar Gala.

De Conny van Rietschoten Trofee is een eerbetoon aan een van de grootste Nederlandse zeilhelden. De uitreiking van de prijs, die al sinds 1982 bestaat, is een jaarlijks feest voor en door wedstrijdzeilend Nederland.

Tijdens deze avond worden de volgende prijzen uitgereikt:

Conny van Rietschoten Trofee: Voor de meest opmerkelijke prestatie van een zeiler (m/v) of zeilteam in het jaar 2017

Genomineerd zijn:

Afrodite Zegers & Anneloes van Veen
Carlo Huisman (RZV-lid)
Pieter Heerema

Flyer Trofee: Voor de meest opmerkelijke prestatie van een zeiler (m/v) of zeilteam in het jaar 2017 onder de 21 jaar

Genomineerd zijn:

Bjarne Bouwer & Eliott Savelon
Sil Hoekstra
Lees hier meer over de genomineerden

Coach van het Jaar: Beste coach van 2017. Tot 1 november is het nog mogelijk om coaches te nomineren via de website www.zeilervanhetjaar.nl. De winnaar wordt door alle aanwezigen tijdens het Zeiler van het jaar Gala bepaald door een stemronde bij binnenkomst.

Mediaprijs: Voor de persoon/personen verantwoordelijk voor het mooiste mediamoment(en) van 2017. Tot 1 november is het mogelijk om via de website www.zeilervanhetjaar.nl de maker(s) van het mooiste mediamoment te nomineren. De winnaar wordt door alle aanwezigen tijdens het Zeiler van het jaar Gala bepaald door een stemronde bij binnenkomst.

Maas Trofee: Deze oeuvreprijs wordt uitgereikt aan een persoon/personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de zeilsport. De jury kent de prijs rechtstreeks toe zonder nominaties.