Getroffen hebben wij op 30 september kennis genomen van het overlijden van ons lid van verdienste René Kluin.

René was RZV-lid sinds 1960 en heeft in zijn leven veel betekend voor de zeilsport in het algemeen en voor de RZV in het bijzonder. Hij is 72 jaar geworden.

Hij bekleedde zowel bij de RZV als bij nationale (Optimisten Club Nederland) en internationale (International Optimist Dinghy Association o.a.) organisaties verschillende bestuursfuncties waaronder een acht jaar lang presidentschap van de IODA. Als alom gerespecteerd en gewaardeerd wedstrijdleider heeft René rollen van grote betekenis gespeeld bij belangrijke wedstrijden zoals bijvoorbeeld het WK Optimist in Nederland 1987 maar ook werd zijn expertise ingezet bij de Olympische Spelen van Barcelona 1992 en Sydney 2000.

Tijdens zijn bestuursperiode bij de RZV kwamen de zeilopleiding en de wedstrijdtrainingen van de RZV tot grote bloei. René slaagde erin om toptrainers naar de Kralingse Plas te krijgen.

Dit bracht zeilers van wereldformaat voort: Margriet Matthijsse, Serge Kats, gebroeders Kouwenhoven en verschillende deelnemers aan de Olympische Spelen.

Zowel binnen als buiten de RZV zijn de grote verdiensten van René voor de zeilsport niet onopgemerkt gebleven. Zo was hij erelid van de Optimisten Club Nederland en honorary member van de International Optimist Dinghy Association.

Bij de RZV was René lid van verdienste.

Los van alle verdiensten voor de zeilsport kenden wij René als een bijzonder aardig mens. Wij zullen hem herinneren als een bescheiden man, wars van poespas, loyaal, betrouwbaar, maar ook gesloten.

Elke week was hij bij ons op de vereniging te vinden in gezelschap van zijn vaste clubje vrienden.

René hoorde en hoort bij ons, de RZV. We zullen hem missen.

We leven mee met zijn familie, vrienden en andere nabestaanden en wensen hen veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Namens de RZV,

het bestuur.

Het afscheid is op zaterdag 7 oktober om 13.30 uur in de aula van crematorium ’Schollevaar’, Burgemeester Schalijlaan 2 te Capelle aan den IJssel.
Condoleren kan daar, of vanaf 16.00 uur in het clubhuis van de RZV.

Rouwannonce

Watersportverbond: In memoriam René Kluin

IODA: Former IODA president Renée Kluin dies

Eight Bells: René Kluin