Op de laatste avond van de serie liet de wind het afweten en werd besloten niet meer te gaan varen.

De prijsuitreiking werd tijdens het eten onder grote belangstelling door Yvonne gedaan. Zij bedankte het comité voor hun trouwe inzet. Het was fijn om een ploeg te hebben waar je altijd op terug kon vallen, ook wanneer iemand onverwachts verhinderd was.

Als dank werden ze stuk voor stuk naar voren geroepen en verblijd met een bos bloemen of een lekkere fles wijn. Ook voor volgend jaar heeft een groot deel van dit team zich weer beschikbaar gesteld.

De prijzen dit jaar was de “Rotterdam scheurkalender 2018” waarin de RZV op zaterdag 1 december en zondag 2 december vermeld wordt met onze traditionele Boterletterwedstrijden.

Er werd besloten om een prijs uit te reiken voor de winnaar van het klassement. Henk de Groot won met overmacht in de Olympiajol. In de Laser was het Wilmar die wederom de serie won. Hij was niet aanwezig omdat hij, zoals bekend, deze week deelneemt aan het wereldkampioenschap Laser Radial Master in Kroatié. Dat hij een terechte winnaar is blijkt wel uit de resultaten die hij deze week in Kroatië behaalt. Op dit moment staat hij derde in het klassement Radial Master. Zijn resultaten zijn te volgen op de website van het evenement.

Niet de nummers twee en drie in het klassement kregen een prijs, het comité had besloten om een prijs uit te reiken aan de zeiler die de meeste wedstrijden had gevaren afgelopen jaar. Dat bleken Thom en Henny te zijn. Aangezien Thom niet meer aanwezig was mocht Henny de prijs in ontvangst nemen.

Voor de derde prijs werd geloot en ging naar Erik van Hoving.

Na de prijsuitreiking werd nog gezellig nagepraat en gegeten. Leon zorgde voor een leuke verrassing door plotseling de wisselbeker van de Woensdagavondwedstrijden tevoorschijn te toveren. Besloten is om deze prijs weer in gebruik te gaan nemen.

Ondanks dat de wind ons niet iedere avond was gezind mogen we terugkijken op een geweldige serie. Zoals bekend zal tot nader bericht op zondagmiddag om 16.00 uur een start georganiseerd worden vanaf de starttoren.

Klik hier voor de uitslagen.