Waarde Leden,

En dan had ik me zo ontzettend voorgenomen om maandelijks jullie te informeren over het reilen en zeilen van de vereniging, Helaas is me dat niet gelukt, ook ik ben één van die vrijwilligers die heel graag wil, echter die ook door werk en privésituatie constant keuzes moet maken. Gelukkig zijn er met mij nog heel veel meer vrijwilligers met dit dilemma en die toch gezamenlijk de vereniging tot een succes maken.

Weer mijn dank daarvoor!

Hebben we stil gezeten? Dat zeker niet, zo is en wordt er hard gewerkt om het haventerrein en het clubgebouw in goede staat te houden. Denk aan nieuwe steigers, onderhoud van het gebouw en een nieuwe keuken.

De kleur groen zit in ons logo, maar nu met de aanschaf van zonnepanelen worden we ook een groene vereniging. Eind augustus worden er op de FD-loods zonnepanelen geplaatst, genoeg voor 80% van ons elektriciteitsverbruik. De laatste 20% willen we behalen door een bewuster gebruik . En passend hierbij is dat de sloep door een aantal zeer enthousiaste leden is omgebouwd tot een elektrisch aangedreven vlaggenschip van de vereniging, Top! Dankzij Philip ook nog eens kosten neutraal.

Dit alles ter ondersteuning van de zeilactiviteiten, en dat lukt aardig volgens mij. De woensdagavond is zeer druk bezet met heel veel Lasers en nu ook O-Jollen. Heren, van harte welkom. Ook dit jaar zijn er weer een aantal nieuwe zeilkampioenen, en wellicht ook toekomstige kampioenen dankzij de druk bezochte JZO-weken.

Ook ben ik blij te melden dat er met de RSZV een samenwerking voor de komende twee jaar is afgesloten waar we allemaal achter kunnen staan. Zo stelt o.a. de RSZV hun Valken ter beschikking voor onze leden die wel willen zeilen maar geen eigen boot hebben en komen de studenten ons helpen met het organiseren van evenementen.

Wat valt er nog meer te wensen zou je zeggen?

Wat nog echt ontbreekt is een goede PR-functionaris. Een rol die nu wel belegd is binnen het bestuur maar nog niet ingevuld is. Heb je affiniteit met opzetten van sponsorprogramma’s? Contacten opzetten en onderhouden met de pers, coördineren van Social Media etc., en net als wij tijd te kort hebt om dit op te pakken, maar waarbij het enthousiasme wint het van het realisme, dan horen wij het graag. Wat wij je kunnen bieden is een warm en energierijk bestuur van een mooie zeilvereniging in de volgens Lonely-planet top 10 best bezochte steden.

Wens ik jullie allemaal een fijne (na)zomer. Tot op het water of in en rond het clubgebouw.

Met sportieve zeilersgroet,

Jaap Vonk