Van 23 tot en met 28 juli werd het wereldkampioenschap Splash vanuit Lelystad verzeild. Als coach was Niel de Vries aanwezig voor Team ZCK (Zeilclub Kurenpolder, Hank). Hieronder zijn verslag.

Met variabel weer, windstiltes en zeer veel wind afwisselend, was het een enerverende week. De trainingsdagen vooraf hebben we met het team goed benut om de laatste puntjes op de i te zetten.

Met 130 Splash-zeilers bij elkaar was het een mooi evenement, waar tegelijkertijd het 30-jarig bestaan van de Splash-klasse werd gevierd. Naast het wedstrijdzeilen speelt in de Splash ook het sociale deel van het zeilen een belangrijke rol; een eigenschap van de klasse die ik zelf in mijn eigen tijd in de Splash ook heb meegemaakt.  Pieter Jan Postma, die de opening verrichtte, benadrukte dit ook nogmaals: “Make sure that, besides the fast sailing and races, you also make friends during the regatta!!”.

Splash team ZCK vervult inmiddels een regio-functie. Naast zeilers uit Brabant zijn er ook Splash-zeilers uit de hele zuidwest-regio aangehaakt. Zeilers uit Rotterdam, Hellevoetsluis, Mijnsheerenland, Gouda en Zeeland behoren inmiddels tot het team.

Alle zeilers hebben naar niveau gepresteerd en iedereen kan tevreden zijn over de behaalde resultaten. In de gold-fleet van de Splash-klasse zeilden oud-teamleden Lukas van den Heuvel en Aaron van Dok mee. Zij zeilen inmiddels beiden in het Top-team van de Splash-klasse. Lukas werd 9e. Aaron mag zichzelf de nieuwe wereldkampioen Splash noemen na een geweldige serie wedstrijden!

Drie zeilers van Team ZCK in de gold-fleet (Joris Overeem 41e – ex RZV-lid, Mika de Reus 43e, Bob van der Weide 53e – ex- Team Rotterdam Optimist) hebben hard gezeild en hun kwaliteiten laten zien.

RZV-lid Zeger den Boestert, in het Splash-team van de Braassem, zeilde een mooie 12e plaats in de gold-fleet. De vier zeilers in de silver-fleet, allen in hun eerste Splash-seizoen, lieten goede prestaties zien: (Jent Imelman 2e, Sebastiaan de Bruijn 19e, Luco Vrijenhoek 25e, Luna van Gemerden 47e). In de Splash RED (Eurocup) zeilden Raoul van Dok (8e) en Jojanneke van der Weide (10e) mee.

Het zou leuk zijn als ook binnen de RZV wat zeiler geënthousiasmeerd kunnen worden voor de Splash klasse.

klik hier voor verdere informatie over het evenement.