Wedstrijd 8 en 9 van de Woensdagavondserie werd gevaren onder zware omstandigheden. Harde vlagen tot 30 knopen in combinatie met flinke winddraaiingen deden het comité nog ’s middags twijfelen of de wedstrijden wel door moesten gaan.

Op de RZV aangekomen stonden reeds vele Lasers-zeilers klaar om het water op te gaan. Omdat de voorspelling afnemende wind was werd er besloten om te gaan starten. Maar liefst 17 diehards gingen het water op. Het leverde heel veel plezier en zwempartijen op met bovendien spectaculaire beelden waarbij soms zes boten tegelijk omgeblazen werden.

Niet alleen de zeilers hadden moeite met de harde wind, ook het startcomité moest alles uit de kast halen om de rubberboot voor anker te houden. Door een extra anker uit te leggen bleef de rubberboot liggen en kon er gestart worden. Zo werden er toch nog twee heerlijke wedstrijden gevaren. Hero Mulder bewees met twee overwinningen dat hij de echte zwaar weer specialist is.

Na afloop werden de kersverse wereldkampioenen J/22 gehuldigd met een toespraak door onze voorzitter, bloemen en champagne waarna wederom genoten kon worden van een heerlijke maaltijd.

Klik hier voor de uitslagen.