De nieuwste lichting Combi-zeilers van de RZV is de Combi Rotterdam uitstekend gestart.

De Combi-Rotterdam is een serie van acht wedstrijddagen georganiseerd door acht verenigingen in en om Rotterdam. Plezier en sportiviteit staan voorop bij de Combi-wedstrijden, verder is het de ideale manier om kennis te maken met het wedstrijdzeilen en zich hierin verder te ontwikkelen.

Er wordt gezeild in de Optimist (A/B/C/D), Splash, RS Feva, Cadet en SW-klasse. Wedstrijden in de Optimist zijn toegankelijk voor deelnemers die 15 jaar of jonger zijn, wedstrijden in de Splash en Cadet is open voor deelnemers van 18 jaar of jonger en de SW-klasse voor deelnemers die 20 jaar of jonger zijn.

Tijdens de wedstrijden op de Binnenmaas op 7 mei was de RZV goed vertegenwoordigd. In de Optimist B eindigde Leonoor van Dijk als 11e, Nikki Ziemer als 14e en Peer Kats als 17e.

Er werden maar liefst vier prijzen door RZV-zeilertjes in de wacht gesleept! Mats Aeijelts Averink en Ian Lau werden respectievelijk 1e en 2e in de Optimist B-groep. De jeugdige Audrius Moliakov werd 1e in het C-veld, en Bink Kats werd 2e in groep D. Gezien hun nog geringe wedstrijdervaring een geweldige verrassing!

De Optimist A was niet door de RZV vertegenwoordigd omdat Finn Kats en William Zielinksi een training in Workum hadden ter voorbereiding op de United-4 aanstaand weekend.

De volledige uitslagen vindt u hier.

Noeky Karreman