De Combi-Rotterdam is een serie van acht wedstrijddagen georganiseerd door acht verenigingen in en om Rotterdam. Plezier en sportiviteit staan voorop bij de Combi-wedstrijden, verder is het de ideale manier om kennis te maken met het wedstrijdzeilen.

Op zondag 19 juni organiseerde de RZV de grootwaterwedstrijd op het Haringvliet voor Stellendam. De families de Weerdt en Bos werden ook dit jaar weer tot startschip gebombardeerd. De algemene coördinatie was in handen van Manfred Zielinski die de touwtjes op de wal goed in handen hield.

Om een wedstrijd op een andere locatie te organiseren dan de Kralingse Plas vergt toch wel extra energie; materiaal en rubberboten van de RZV naar Stellendam verzamelen en verhuizen. Omdat we goede relaties hebben met WSV Haringvliet konden de grote boeien meegenomen worden naar Stellendam(gesleept door de Wadoeva en de Zwerver) . Op zaterdagavond was dit allemaal geregeld en konden de twee wedstrijdleiders samen met hun gezin en een aantal overige comitéleden met een gerust hart in Stellendam genieten van een gezellige avond. Ook onze voorzitter die onderweg was naar het noorden had zijn avond gepland om ons nog een hart onder de riem te steken.

In tegenstelling tot zaterdag stond er op zondag in de ochtend erg weinig wind. Een bijkomstigheid was dat de sluizen van de Haringvlietdam open stonden en er driekwart knoop stroom stond, in de tegenovergestelde richting dan de wind. Lastig om een startschip goed voor anker te leggen. Met enige improvisatie is het op de C/D-baan gelukt om achterstevoren voor anker te gaan zodat de zeilertjes niet in de war raakten welke kant ze op moesten starten.

Voor de Optimistjes was de stroom best hard; ze hadden moeite om voor de wind achter de startlijn te komen, laat staan om daar te blijven. Wanneer ze even aan de wind gingen zeilen voeren ze direct over de startlijn. Met behulp van de trainers/coaches presteerden ze om geen enkele general recall te veroorzaken. Een geweldige prestatie!.

Met een onstabiel windje, uit verschillende richtingen en windsterkten wist het comité deze dag toch nog vier wedstrijden te laten varen. Dit was zeker niet gelukt wanneer de boeienboot de “orders” van de wedstrijdleider niet zo snel en accuraat wisten uit te voeren. Hulde voor hun werk!

De A- en B-baan hadden midden op het Haringvliet wat minder wind in de ochtend maar bleven op het water en konden gelukkig ook nog drie wedstrijden varen.

Na afloop kon er door het comité onder het genot van een hapje en drankje in een lekker zonnetje op de startschepen de dag geëvalueerd worden. Na de prijsuitreiking weer richting Hellevoetsluis met alle zooi, opruimen en met een tevreden gevoel naar huis.

Met dank aan alle vrijwilligers die geholpen hebben!

Klik hier voor de uitslagen.

combi 2016